Advertentie plaatsen

Veilig handelen

 Weet met wie je handelt

Op Zippyplein kun je met een paar muisklikken op een advertentie reageren. Toch is het aan te raden om zoveel mogelijk vanuit je persoon te handelen en even met de verkoper of koper contact op te nemen. Op die manier weet je sneller met wie je handelt.

Tips om te weten met wie je handelt

De volgende tips zorgen ervoor dat je sneller weet met wie je handelt.

  • Bel de koper of verkoper even als je vragen heeft.
  • Check de verkoper.
  • Bekijk ook andere advertenties van de verkoper.
  • Handel de transactie indien mogelijk in persoon af.
  • Vertrouw je het niet? Volg dan je gevoel.

Wat je kunt doen

Even bellen
Krijg je als verkoper een bieding of ben je zelf als koper geinteresseerd? Bel de bieder of verkoper dan even op. je hebt dan direct een idee van de persoon met wie je handelt en het stelt je in staat om naar details te vragen.

Check de verkoper
Wanneer je aan de bedoelingen van een adverteerder twijfelt, kun je voordat je overgaat tot betalen hier vooraf checken of de (bank) gegevens van de adverteerder bekend zijn bij de politie.

Check de advertenties van de verkoper
Om een beter beeld van een verkoper te krijgen kun je ook even kijken naar de andere advertenties van de verkoper. Zie bij twijfel af van de transactie.

Google is je beste vriend
Zoek op internet naar de gegevens van de verkoper en probeer ervaringen te vinden van andere kopers. Zoek op naamsgegevens, e-mailadres, telefoonnummer en bijvoorbeeld het bankrekeningnummer. Zodra het bankrekingnummer bekend is, kun je ook de check op het Meldpunt Internet Oplichting uitvoeren.

In persoon gelijk oversteken
Probeer indien mogelijk de transactie in persoon af te handelen en gelijk over te steken. Als verkoper word je op deze manier direct betaald. Als koper stelt het je in staat om het product eerst te inspecteren voordat je tot aankoop overgaat. Na de betaling kun je het product direct meenemen.

Kies een prettige locatie
Kies voor de transactie een prettige locatie uit. Wil je dit liever niet thuis doen, spreek dan af voor je deur of op een openbare plek zoals een winkelcentrum, postkantoor of bank. Vermijd afgelegen plekken.

2 weten meer dan 1
Neem indien je dat prettig vindt een bekende mee als je een afspraak heeft gemaakt. Twee weten meer dan één.

Wat zul je met deze Manier bereiken?

Weten met wie je handelt, zorgt voor een zekere en leuke transactie. Het geeft je de mogelijkheid om de transactie beter voor te bereiden waardoor je beter beslissingen kunt nemen en je uiteindelijk krijgt wat je wilt.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding Verbergen?